Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Ο Μπόμπολας και οι μισθοφόροι του

Οι μισθοφόροι του Μπόμπολα σταμάτησαν το αυτοκίνητο που πήγαινε τον Τσίπρα στην Ιερισσό για να μιλήσει σε συγκέντρωση των αντιδρώντων στην καταστροφική εξόρυξη της Eldorado και τον έκραξαν. Του είπαν ότι θα έπρεπε να ντρέπεται που υποστηρίζει τους τρομοκράτες της Ιερισσού, ότι αυτοί είναι πλειοψηφία και οι άλλοι όχι, ότι θα χάσουν τις δουλειές τους αν δεν γίνει η επένδυση και άλλα τέτοια Megaλα λόγια. Αξίζει να θυμηθούμε ότι οι ίδιοι μισθοφόροι πριν από λίγο καιρό ζητούσαν την στήριξη των νεοναζιστών πηγαίνοντας μάλιστα οι ίδιοι στα γραφεία τους και ανταλλάσοντας χειραψίες.

Παραμερίζοντας ότι ακόμα κι αν δεν ξέρεις το θέμα και το ποια πλευρά έχει δίκιο (όπως ο αντισυστημικός αριστερός ροκ Κανάκης (http://theroof-is-onfire.blogspot.gr/2013/03/blog-post.html), βλέποντας τα άτομα που πήραν θέση προς το ένα ή προς το άλλο στρατόπεδο καταλαβαίνεις πολλά περισσότερα απ΄ότι αν καθόσουν να αναλύσεις τις λεπτομέρειες.

Όταν υποστηρικτές από την μία έχεις Μπουμπούκο, Πρετεντέρη, Πορτοσάλτε, Παπαδημητρίου, Δένδια, Σαμαρά, ΜΑΤ, Mega, Skai, Μπόμπολα, Ψυχάρη, Αλαφούζο, Μάικ Φασολάκη και Χρυσή Αυγή και από την άλλη έχεις Ζερβουδάκη, Θ. Παπακωνσταντίνου, Αγγελάκα, αντάρτισσες γιαγιάδες, παιδιά που φάγαν δακρυγόνα μέσα στο σχολείο και γυναίκες ανδρών που τους απήγαγαν χαράματα από τα σπίτια τους και τους έχουν ακόμα φυλακή, δεν χρειάζονται και πολλές σκέψεις.

Όσο για τις δουλειές, που όχι θα χάσουν, αλλά που δεν ΘΑ δημιουργηθούν, γιατί ποτέ δεν τις είχαν, είναι της ίδια ηλιθιότητας επιχείρημα με το να παραπονιούνται κάποιοι ότι αν δεν γίνει πόλεμος θα χάσουν τις δουλείες τους και δεν θα έχουν να ταϊσουν τις οικογένειές τους γιατί τυγχάνει να επαγγέλονται στρατιώτες και πρέπει να πεθάνουν κάποιοι για να συνεχίσουν αυτοί να έχουν δουλειά.

πηγή: The Roof-is-on Fire (Antifascist Action - Greece)

Δημοφιλείς Αναρτήσεις

    Παλαιότερες Αναρτήσεις