Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

ΣΚΑΙ ο Γκέμπελς από ζήλια! Όταν η άτεχνη προπαγάνδα περνάει το όριο της αστειότητας και γίνεται παρωδία


Κωμικοτραγικές καταστάσεις στην σημερινή εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου. Η ιστορία έχει ως εξής. Η Πόπη μετά των εντολών των αρχισυντακτών του καναλιού θέλησε να παρουσιάσει την άλλη Ελλάδα. Της καλής και επιτυχημένης επιχειρηματικότητας. Παρουσίασε λοιπόν κάποιον αυτοδημιούργητο επιχειρηματία ιδιοκτήτη της AutoStop S.A.,που κατόρθωσε να φτιάξει το μικρό του μαγαζάκι σε προμηθευτή ταπετσαριών στην Φεράρι και στην Λαμποργκίνι με σημαντικές εξαγωγές στο εξωτερικό και μια ταχέως αναπτυσσόμενη επιχείρηση. Ως εδώ καλά. Ενδιαφέρον θέμα για έναν άξιο και πετυχημένο Έλληνα επιχειρηματία.

Το θέμα όμως όσο προχωρά η συνέντευξη μέσω λινκ με την εν λόγω εταιρία αρχίζει σιγά σιγά και αποκτά περισσότερο ενδιαφέρον και προκαλεί και ένα πονηρό χαμόγελο στον τηλεθεατή που σε σύντομο χρονικά διάστημα θα μετατραπεί σε κανονικό γέλιο και σε φράσεις όπως "ρε τους πουστ...., κοίτα τι κάνουν!". Ο χαρακτηρισμός και η διαπίστωση όμως δεν πάει προς τον ικανό επιχειρηματία, αλλά προς τους εμπνευστές του θέματος της Πόπης.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρίας αρχίζει τον διάλογο με την Πόπη που συνοπτικά είναι ο παρακάτω:

E - Εφόσον η εταιρία σας πάει καλά, κάνετε προσλήψεις μέσα στην κρίση;

Α - Θέλουμε να κάνουμε προσλήψεις κυρία Τσαπανίδου αλλά δεν βρίσκουμε προσωπικό!

Ε - Δεν βρίσκεται προσωπικό με τόσα μεγάλα ποσοστά ανεργίας;;;; Μα πως γίνεται αυτό;;;;

Α - Οι Έλληνες κυρία Τσαπανίδου είναι μαθημένοι αλλιώς. Προτιμούν να παίρνουν 450 ευρώ από το ταμείο ανεργίας και να κάθονται παρά να δουλεύουν όρθιοι οχτώ ώρες την ημέρα για 750!!


Και πάνω που νομίζεις ότι τα έχεις δει όλα πια από το οικολογικό κανάλι η παρωδία του θέματος συνεχίζεται και κλιμακώνεται.


Ε - Ποια προβλήματα πιστεύετε ότι ευθύνονται για την κατάσταση της Ελλάδας αλλά και για τον επιχειρηματικό κλάδο; Ποια είναι τα προβλήματα που προσωπικά αντιμετωπίζετε; Η φορολογία κτλ.

A - Το πιο σημαντικό πρόβλημα κυρία Τσαπανίδου είναι όταν κλείνουν τα λιμάνια λόγω απεργιών και καθυστερούν οι εισαγωγές και οι εξαγωγές των προιόντων μας. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα. Κατά τα άλλα δεν έχουμε κάτι άλλο σοβαρό. Η φορολογία είναι λογική και μάλιστα έχουν αρχίσει και οι συμψηφισμοί στις οφειλές του κράτους προς τους επιχειρηματίες. Θα ήθελα να συμπληρώσω ακόμα για την σημαντικότητα που έχει η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Όταν υπερπροβάλουμε διαδηλώσεις και τα επεισόδια κάνουμε ζημιά στην εικόνα της χώρας προς τα έξω. Πρέπει να υπάρχει σταθερότητα και να προβάλλουμε τα καλά και όχι τα άσχημα.


Αρχίζεις πλέον και αναρωτιέσαι. Μην είν' ο Πάσχος μεταμφιεσμένος, μην είν' ο Μαυρίδης, μην είν' ο Μπάμπης, μην ειν' ο Άρης. Και την στιγμή αυτή έρχεται και το κερασάκι στην τούρτα από μία ερώτηση που προφανώς δεν ήταν και τόσο εξυπηρετική και ο επιχειρηματίας τα θαλάσσωσε λίγο.

Ε - Στις μισθοδοσίες είστε τυπικός να φανταστώ..

Α - Όχι ακριβώς. Καθυστερούμε συνήθως 1-2 μήνες.

Επίσης αξιοσημείωτο της αστειότητας του ρεπορτάζ ήταν ότι αν παρακολουθήσετε το βίντεο της εκπομπής θα δείτε ότι ακόμα και η ίδια η παρουσιάστρια φάνηκε σε κάποιο σημείο να νιώθει αμήχανα με τα όσα ο επιχειρηματίας παπαγάλιζε για λογαριασμό του "ανεξάρτητου ρεπορτάζ επιχειρηματικότητας".

Δημοφιλείς Αναρτήσεις

    Παλαιότερες Αναρτήσεις