Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Ο Σμίγκολ και ο Βενιζέλος

Κατά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης ο φωτογραφικός φακός συλλαμβάνει τον Βενιζέλο καθήμενο δίπλα στον Σαμαρά ακριβώς με το ίδιο υποχθόνιο βλέμμα που είχε ο Σμίγκολ όταν υποκρίνονταν ότι βοηθούσε τον Φρόντο να πάει στην Μόρντορ και να καταστρέψει το δαχτυλίδι. Με το βλέμμα "θα σου την κάνω την πουστιά στην πρώτη ευκαιρία και δεν θα καταλάβεις από που σου ήρθε που μου πήρες μέσα από τα χέρια την My Precious καρέκλα ρε τσόγλανε!"

Υπάρχουν όμως κι άλλες ομοιότητες με την ταινία. Πεθαίναν μαζικά Χόμπιτ, Ξωτικά, Άνθρωποι, Νάνοι, για να μεταφέρει σε κατάσταση ημιμαστούρας ο Φρόντο -ενώ ένας στρατός να τον προστατεύει στο κάθε του βήμα από τις κακοτοπιές- (όπου στρατός βλέμε Digea), ένα ηλίθιο χρυσό δαχτυλίδι (ίσως από εξόρυξη του Μπόμπολα και της Eldorado στην Χαλκδική) που από σπόντα πήρε στα χέρια του, και να το καταστρέψει. Οι διαφορές με την τριλογία είναι ότι οι ρόλοι των καλών και των κακών είναι αντίστροφοι με αυτούς του θίασου Σαμαρά και ο σκοπός του Σαμαρά δεν είναι να σώσει τους καλούς όπως ο Φρόντο, αλλά να σώσει τις 10-20 οικογένειες της Ελλάδας που απομυζούν όλο τον υπόλοιπο κόσμο.

Photo: Ο Βενιζέλος κάθεται δίπλα στον SomeAreAss και φωτογραφίζεται ακριβώς με το ίδιο βλέμμα που είχε ο Σμίγκολ όταν "βοηθούσε" τον Φρόντο να πάει στην Μόρντορ. Με το βλέμμα "θα στην κάνω την πουστιά στην πρώτη ευκαιρία και δεν θα καταλάβεις από που σου 'ρθε που μου πήρες την my precious καρέκλα τσόγλανε"

Υπάρχουν κι άλλοι συσχετισμοί με την ταινία όμως. Ξεκληρίζονταν  χόμπιτ, ξωτικά, άνθρωποι, νάνοι για να μεταφέρει σε κατάσταση ημιμαστούρας ο Φρόντο (και ένας στρατός να μεταφέρει αυτόν για να μην κουραστεί) ένα ηλίθιο χρυσό δαχτυλίδι (εξόρυξη του Μπόμπολα από Σκουριές) που από σπόντα πήρε στα χέρια του, και να το καταστρέψει.

Δημοφιλείς Αναρτήσεις

    Παλαιότερες Αναρτήσεις