Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Καταλαβαίνετε την σχέση Τραπεζών, Κεφαλαίου, Χρυσής Αυγής ή θέλετε να σας την ζωγραφίσουνε;

Το τραπεζικό-οικονομικό portal «Banking News» υπό την διαχείριση του δημοσιογράφου-τραπεζικού συντάκτη Πέτρου Λεωτσάκου εδώ και καιρό έχει πάρει την σκυτάλη του ξεπλύματος της ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής από τους mainstream δημοσιογράφους όπως ο Θέμος Κομιστής Αναστασιάδης και ο Μάκης Τριανταφυλόπουλος. Ο τρόπος που το κάνει είναι και αρκετά πιο απροκάλυπτος και ξεκάθαρος από τους πλάγιους τρόπους των προηγούμενων.

Πέρα από ξεκάθαρος και προκλητικός, είναι και παράλογος. Φερ ειπείν σου γράφει "Η Χρυσή Αυγή δεν είναι αυτό, είναι το άλλο! Δεν κάνει αυτό, κάνει το άλλο" χωρίς να σου στοιχειοθετεί τίποτα. Απλά προσπαθεί να σου τοποθετήσει τυποποιημένες κα αδιαπραγμάτευτες φράσεις-εντολές στο μυαλό με το τι πρέπει να θεωρείς ότι είναι η Χρυσή Αυγή χωρίς να επιχειρείς να αναλύσεις τίποτα.

Μέχρι και την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από οργανωμένο τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής, τον ρόλο αυτό είχαν πέρα από τον Κομιστή και τον Μάκη, αρκετές life-style εκπομπές και το σύνολο των δημοσιογραφικών παπαγάλων του Αλαφούζου (τηλεόραση και ραδιόφωνο Σκάι, Καθημερινή). Έπειτα από τη δολοφονία Φύσσα και τις συλλήψεις του πυρήνα της ναζιστικής οργάνωσης, τα mainstream ΜΜΕ ήταν πλέον δύσκολο να συνεχίσουν στην ίδια τακτική πλάγιας προώθησης και ηθικής νομιμοποίησης των ναζιστών. Την βρώμικη δουλειά λοιπόν αναλαμβάνουν οι εφεδρείες της συστημικής ενημέρωσης οι οποίες εξαιτίας του ότι ο ρόλος τους είναι δευτερεύον σε σχέση με την Digea και τις 4-5 μεγάλες εφημερίδες, το ναζιστικό προμοτάρισμα δεν θα τους έβλαπτε επικοινωνιακά.

Έτσι λοιπόν αναλαμβάνουν παρακμιακά κανάλια (τύπου Extra, Kontra), γραφικοί δημοσιογράφοι καρικατούρες (τύπου Στέφανου Χίου, Άκη Παυλόπουλου, Γιώργου Τράγκα, Αλέξανδρου Βέλλιου) και συστημικά μέχρι το λαιμό πόρταλ τύπου Banking News (τραπεζικά και οικονομικά συμφέροντα).

Η ηγετική ομάδα της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής βρίσκεται στην φυλακή. Μετά το Πάσχα θα ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο και άλλα μέλη της. Έχει αποδειχθεί ότι τα τάγματα εφόδου της ναζιστικής οργάνωσης πέρα από την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα έχουν κάνει και άλλες δολοφονίες (Λούκμαν) και οι φυσικοί αυτουργοί έχουν ήδη καταδικαστεί και φυλακιστεί σε ισόβια κάθειρξη. Η ναζιστική ιδεολογία τους πλέον στοιχειοθετείται από κάθε άποψη. Παρ' ὀλα αυτά, κάποιος Πέτρος Λεωτσάκος, δημοσιογράφος, τραπεζικός συντάκτης και διαχειριστής του τραπεζικού πόρταλ Banking News, ξεκινά συστηματική αρθρογραφία υπέρ της φασιστικής Χρυσής Αυγής προσπαθώντας να πείσει (και όχι αποδείξει) ότι δεν είναι ελέφαντες.

Θεωρούμε πως ο τραπεζικός συντάκτης Πέτρος Λεωτσάκος δεν είναι οπαδός της ναζιστικής οργάνωσης και δεν γράφει ως τέτοιος, αλλά ως "ακτιβιστής" δημοσιογράφος που μάχεται να αποκαλύψει την αλήθεια μέσα από το επάγγελμα-λειτούργημά του.

Έχουμε λοιπόν δύο πιθανά σενάρια. Είτε ο κ. Λεωτσάκος είναι ένας ήρωας δημοσιογράφος που ρισκάρει κόντρα στο ευρύτερο κοινωνικό κλίμα κατά της ναζιστικής Χρυσής Αυγής που στελέχη της έχουν ήδη καταδικαστεί για δολοφονίες και παίρνει το μέρος της γιατί πιστεύει ότι αδικείται με κίνδυνο να ταυτιστεί μαζί της και να βλάψει την δημοσιογραφική του καριέρα, είτε ο Πέτρος Λεωτσάκος θεωρεί πως αυτά που έχει να κερδίσει υπερασπιζόμενος την ναζιστική Χρυσή Αυγή είναι περισσότερα από αυτά που έχει να χάσει.

Ο Πέτρος Λεωτσάκος δεν είναι ούτε lifestyle δημοσιογράφος που να βασίζεται σε αποκαλυπτικές αποκλειστικές φωτογραφίες της Μενεγάκη, της Πάολα και της γκόμενας του Κασιδιάρη από τις διακοπές τους για να βγάλει το ψωμί του, ούτε πανελίστας που να βασίζεται στα νούμερα της AGB. Ο Πέτρος Λεωτσάκος δεν είναι επίσης ούτε ανεξάρτητος, ιδεολόγος, ελευθεριακός δημοσιογράφος αντιπληροφόρησης και εναλλακτικής ενημέρωσης. Ο Πέτρος Λεωτσάκος είναι τραπεζικός συντάκτης-αναλυτής-διαχειριστής πόρταλ που ασχολείται με την κερδοφορία και την πορεία των τραπεζών και την οικονομία. Τα συμπεράσματα δικά σας...


Σχετικές Αναρτήσεις:

Οι τράπεζες υμνούν την Χρυσή Αυγή. "Εκφράζει την καθαρότητα που υπήρχε παλιά στους Έλληνες"

Δημοφιλείς Αναρτήσεις

    Παλαιότερες Αναρτήσεις