Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος είναι πιο ξύλινος και από τον Πινόκιο

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος o Μυκονιάτης, ο πιο ξύλινος και στημένος πολιτικός από το Big Bang και έπειτα (πιο ξύλινος και από τον Πινόκιο, πιο στημένος και από αυθόρμητη φωτογράφιση της Μενεγάκη), αυτός που πριν από κάθε προεκλογικό tweet του κάνει σύσκεψη με τους επικοινωνιολόγους του για το πόσες ψήφους θα του φέρει και πόσες θα του κόψει η κάθε εξωφρενική μπαρούφα που θα ποστάρει, ζητά να φωταγωγηθεί η Αθήνα επειδή λέει ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας στο ποδόσφαιρο.

Έχει κανείς καμιά αμφιβολία ότι αν αντί για τον τελικό του ποδοσφαίρου χθες είχε τελικό Eurovision και η Ελλάδα έπαιρνε την πρώτη θέση δεν θα ζητούσε το ίδιο; Άλλο target group ψηφοφόρων το ένα, άλλο το άλλο. Αλλά το αποτέλεσμα μετράει. Και δόξα το Θεό (λέμε τώρα) οι τηλεθεατές του Star, των μεσημεριανάδικων και οι eurovisionogroupies είναι πάρα πολλοί για να τους αγνοήσει ο πολιτικός ηγέτης της πόζας, του ακριβού ρολογιού, του σολάριουμ και της trendy ροζ γραβάτας.

Ας θαυμάσουμε μερικά άλλα tweets της προεκλογικής εκστρατείας του Άρη



"Μπλα μπλα μπλα..." Θα μπορούσε να συμπληρώσει πως εύχεται world peace (παγκόσμια ειρήνη) και ότι είναι μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα που περνάνε καλά στα παρασκήνια και αυτό βγαίνει στο κοινό. Σταθερές αξίες στις τυποποιημένες φράσεις.

Στόχος: Ψήφοι θρησκόληπτων και ηλικιωμένων που θα δουν την φωτογραφία και θα μπουν "Τι καλό και σεβάσμιο παιδί αυτός ο γκριζομάλλης! Να τον ψηφίσουμε"

Επικοινωνιακή αστοχία: Μικρή δημοφιλία του twitter στο άνωθεν target group



Το δούλεμα αναμενόμενο...



"Μπλα μπλα μπλα..." Και ο Ζαμπούνης ο ίδιος να είσαι, ο Έλληνας εκπρόσωπος του Savoir Vivre, διαβάζοντας την παραπάνω άσχετη, άκαιρη, άσκοπη δήλωση του Άρη που φωνάζει ψηφοθηρία, εντελώς αυθόρμητα κάτι σε πιέζει με τρομερά έντονο τρόπο να ξεστομίσεις ένα μεγαλοπρεπέστατο ΣΤΑ @@ ΜΑΣ !!! Τελευταία στιγμή συγκρατείσαι.

Στόχος: Ψήφοι θρησκόληπτων, γιαγιάδων, παππούδων, συναδέλφων του ρασοφόρου εικονιζόμενου, και πελατών των εμπορικών επιχειρήσεων όπου εμφανίζονται οι ρασοφόροι κύριοι.



"Η Αθήνα είναι η γυναίκα που έχω ερωτευθεί πιο πολύ στη ζωή μου". Κάπου εδώ αρχίζεις πλέον και αντιλαμβάνεσαι τις απαντήσεις των 18χρονων υποψηφίων κοριτσιών των καλλιστείων ως φιλοσοφικές αναλύσεις με επιρροές Νίτσε σε σχέση με τις τυποποιημένες μαλακιούλες του Άρη.

Στόχος: Ψήφοι αναγνωστριών Άρλεκιν και 18χρονων κοριτσιών που ζωγραφίζουν καρδούλες στις ντουλάπες τους και θα ψηφίσουν για πρώτη φορά.



Ο νεοναζί Κασιδιάρης λένε οι δημοσκοπήσεις ότι έχει 7-8%. Ας ποστάρω και μια φωτογραφία με τον Μπουμπούκο να ψαρέψω τίποτα και από τους φασίστες.

Στόχος: Ψήφοι Αιλύνων, Ούγκανων, Μπαλούρδων, Καραβανάδων, Προγονόπληκτων και Νεοφιλελεύθερων αντικομμουνιστών.



Ξύλινο χαμόγελο. Ξύλινη πόζα. Ξύλινο κόνσεπτ φωτογράφισης με ξύλινο βλέμμα προς το μέλλον και τους αυθόρμητους ποδηλάτες έτοιμοι να οργώσουν την Αθήνα του αύριο κάνοντάς την Άμστερνταμ. Φήμες λένε ότι η φωτογραφία (χωρίς τις κακοήθεις λεζάντες του Jo Di Graphics) έχει γίνει και γιγαντοαφίσα στο πάρκινγκ του ΙΚΕΑ.

Στόχος: Ψήφοι Ατενίστας, Ποδηλατών, Αμυράδων, Χειμωνέτου, Μετόχων Ποδηλατούπολης.

Το γεγονός ότι οι (χαζο)χαρούμενοι ποδηλάτες με τα νοικιασμένα ποδήλατα που πλαισιώνουν το (χαζο)χαρούμενο βλαχοδήμαρχο δεν αποτελούν αντιπροσωπευτικό δείγμα Αθηναίων πολιτών, αλλά ΔΑΠιτών απολίτιστων, είναι τραγική σύμπτωση.



Αυθόρμητη φωτογραφία, σε αυθόρμητη πόζα, με αυθόρμητο τρέντι σπορ ντύσιμο, σε αυθόρμητο διάλογο στο κινητό, με αυθόρμητο σκεπτικό ύφος, σε αυθόρμητο μέρος του κέντρου της Αθήνας, ενός αυθόρμητο απλού μαχητή των προβλημάτων της Αθήνας.



Καμία ψήφος χαμένη! Δεξαμενές υπάρχουν παντού!

Στόχος: Ψήφοι νοικοκυρών, αποχαυνωμένων fan των μεσημεριανάδικων, των Λαμπίρηδων, των Στεφανίδηδων, των Σεργουλόπουλων και των άλλων "εδώ καράβια χάνονται βαρκούλες αρμενίζουν...". Στο κάτω κάτω η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ από όπου πηγάζει ο Άρης τα έχει καλά με τέτοιου είδος πολιτιστικά θεάματα.



Μια άσχετη φωτογράφιση του Άρη μας από τα παλιά σε life-style έντυπο που είχε ως αποτέλεσμα να εκδιωχθεί ο Καρατζαφέρης από την ΝΔ, να δημιουργήσει δικό του φασιστικό κόμμα το οποίο έστρωσε το κόκκινο χαλί για την Χρυσή Αυγή. Δεν θα το αναλύσουμε περισσότερο. Δεν είναι της παρούσης.



Το φιλοζωϊκό αυτό tweet του εικάζεται ότι προήλθε ένα βροχερό απόγευμα που ο Άρης είδε την κυρία που πληρώνει για να του βγάζει βόλτα τα δύο σκυλιά του (καθαρόαιμα εννοείται) να γυρίζει σπίτι μούσκεμα από την καταιγίδα. Περισσότερο ανάλυση δεν χρειάστηκε γιατί το λεγόμενο "value for money" χρόνου ανάλυσης-προσδοκόμενων ψήφων δεν ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικό. Οπότε το άφησε φλου ως έχει και ότι κάτσει.

Στόχος: Ψήφοι φιλόζωων. Λογικές απορίες: Λέγοντας συγκεκριμένες προτάσεις για τα ζώα συντροφιάς γενικότερα τι εννοεί; Άντε για τα σκυλιά και τις γάτες έχει κάποιο πλάνο ως δήμαρχος για πάρκα που θα μπορούν να βγαίνουν βόλτα. Το γενικότερα που αλλού πάει; Έχει πολιτικό πλάνο και για τα χάμστερ, τα ινδικά χοιρίδια, τα χρυσόψαρα, τα ιγκουάνα και τα φίδια; Ενδιαφέρον ακούγεται.

(η απάντηση του Μπουμπούκου δεν σχετίζεται με την εντυπωσιακή πολιτική θέση του Άρη. Παρ' όλα αυτά κούμπωσε άψογα)



Η αποθέωση του ατενιστοδαπίτικου πολιτισμού και της χιπστερίστικης φιλοζωϊας. Στην Κρήτη μαθαίνουν σκοποβολή πάνω σε αδέσποτα σκυλιά. Σκασίλα μας! Στα Εξάρχεια έχουν ξεσκιστεί να σκορπάνε φόλες. Σκασίλα μας! Εμάς στόχος μας είναι να μαζέψουμε 46.000 ευρώ (από τις δικές σας τσέπες) και να φτιάξουμε ένα Doggylicious Coffee Shop & Pet Bakery. Δεν είναι δυνατόν να ασχολούμαστε με την πλέμπα των μπασταρδόσκυλων. Δεν γίνεται η Τερέζ Δάγκα και τα άλλα Λάσα Άπσο της τάξης της να μην έχουν ένα Da Capo να πιουν το εσπρεσάκι τους και να φάνε την φιλέ μινιόν κροκέτα τους με σος μαδέρα! Φτάνει πια η μιζέρια! Απαιτούμε λίγο luxury για τα pet μας!



Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας Αφρικανός, ένας Πολωνός και ένας φασίστας.

Στόχος: Ψήφοι φασιστών μέσω Πλεύρη. Ψήφοι Λοβοτομημένων Παναθηναϊκών μέσω Βαζέχα. Ψήφοι Λοβοτομημένων Ολυμπιακών και ΑΕΚτζήδων μέσω Μπατίστα. Η συνισταμένη των χαρακτηριστικών και των τριών στελεχών του ψηφοδελτίου του Άρη του Μυκονιάτη, κάνουν λιγότερο φασιστικό το προφίλ του εξαιτίας της παρουσίας του Πλεύρη.

Ο Ντανιέλ Μπατίστα έχει ευρεία γκάμα εθνικοτήτων. Παρ' ότι γεννήθηκε στο Πράσινο Ακρωτήριο της Αφρικής, μετά έγινε Πορτογάλος, μετά έγινε Ολλανδός, και μετά έγινε Έλληνας. Φήμες λένε ότι όταν έκλεισαν οι κάμερες ο Καταδρομέας -Πες Μου Που Υπηρέτησες- Πλεύρης κόλλησε την καταδρομική μουσούδα του στο πρόσωπο του Μπατίστα και του φώναζε με καταδρομικό ρυθμό "ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ! ΔΕΝ ΓΊΝΕΣΑΙ ΠΟΤΈ! ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΑΦΡΙΚΑΝΟΠΟΡΤΟΓΑΛΟΟΛΛΑΝΔΕ".

Λίγο αργότερα ο Μπατίστα έβγαλε και του έδειξε το εκκαθαριστικό της εφορίας του και τα περιουσιακά στοιχεία που απέκτησε εξαιτίας της ποδοσφαιρικής του καριέρας και τότε ο Πλεύρης ηρέμησε και τον αγκάλιασε όλο περηφάνεια που τίμησε την φανέλα της Εθνικής Ελλάδος. Μάλιστα σύμπληρωσε το καταδρομικό του σύνθημα με την φράση "ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΓΙΝΕΣΑΙ"



Λίγες μέρες πριν, ο υπερταλαντούχος ηθοποιός Ρένος Χαραλαμπίδης έγραψε έναν εννιάλογο (δεν μπόρεσε να βρει ακόμα έναν λόγο να το κάνει δεκάλογο;) για τον οποίο θα ψηφίσει τον Άρη Σπηλιωτόπουλο για δήμαρχο της Αθήνας. Ο Εννιάλογος δημοσιεύθηκε (που αλλού;) στην Athens Voice του νεοφιλελεύθερου Γεωργελέ. Ακολουθεί ο βαθιά πολιτικά εμπεριστατωμένος εννιάλογος του υπερταλαντούχου Ρένου Χαραλαμπίδη που συνηθίζει να παίζει με τον ίδιο copy-paste τρόπο είτε πρόκειται για ταινία, είτε για σίριαλ, είτε για συνέντευξη, είτε για διαφήμιση. Πολύ κοντινοί του άνθρωποι δηλώνουν ότι ακόμα και κατά τον ύπνο του έχει το ίδιο ύφος.

9 λόγοι που θα ψηφίσω τον Άρη Σπηλιωτόπουλο

Γιατί έχει κότσια. Ο Άρης κατέβηκε σε μία μάχη που κανένας άλλος δεν δεχόταν να δώσει, με το κόμμα του διασπασμένο και –ας μην κρυβόμαστε– με τα αρχικά προγνωστικά εναντίον του. Και παρόλα αυτά είχε τη γενναιότητα να παραιτηθεί από βουλευτής. Αν μη τι άλλο δείχνει ότι είναι πολιτικός με τσαγανό -και μόνο ένας τέτοιος Δήμαρχος μπορεί να αλλάξει την Αθήνα.

Γιατί μπορεί να είναι πολιτικός, αλλά δεν μου φαίνεται για πολιτικάντης. Το εύκολο είναι να κράζουμε όλους τους πολιτικούς. Αλλά εδώ μιλάμε για έναν άνθρωπο που δεν έμπαινε εύκολα σε καλούπια. Έχω μιλήσει μαζί του και μόνο ξύλινος δεν είναι. Και στο κάτω-κάτω με τον Άρη ξέρω με τι έχω να κάνω, το προτιμώ από κάποιον που έχει την ταμπέλα του «ανεξάρτητου» ενώ τον έκανε Δήμαρχο το ΠΑΣΟΚ και πανηγύρισε την εκλογή του αγκαλιά με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Γιατί έχει κάνει έργο από όπου πέρασε. Όταν ήταν Υπουργός Τουρισμού το τουριστικό συνάλλαγμα αυξήθηκε 4 δισ. Τους λίγους μήνες που ήταν Υπουργός Παιδείας έφερε εκπαιδευτική ειρήνη μετά τα «Δεκεμβριανά» του 2008 και προχώρησε στην αγορά υπολογιστών για κάθε μαθητή. Χειροπιαστά πράγματα –κι ας τα ξεχνάμε επειδή δεν «πουλάνε». Η Αθήνα χρειάζεται αποτελεσματικό Δήμαρχο.

Γιατί ζει στην Αθήνα. Τον βλέπω στο δρόμο, ξέρω ότι εδώ κινείται κάθε μέρα όλη μέρα. Άρα ελπίζω ότι μπορεί να βλέπει και να καταλαβαίνει τα προβλήματα της πόλης. Δεν μένει σε προάστιο, να έρθει εδώ να μας κάνει τον Δήμαρχο.

Γιατί ο Καμίνης και ο Κακλαμάνης δοκιμάστηκαν και απέτυχαν. Ξέρουμε τι έκαναν και τι να περιμένουμε από αυτούς. Ο μεν Κακλαμάνης μετατρέπει το προσωπικό του πρόβλημα σε πρόβλημα της Αθήνας. Ο δε Καμίνης παραδέχεται ότι δεν έχει κάνει έργα, μόνο που θέλει να τον χειροκροτήσουμε κι από πάνω γι αυτό. Μας αφήνουν κι οι δύο μια άσχημη και σκοτεινή Αθήνα. Και μετά, ο Σακελλαρίδης και ο Καπερνάρος δεν έχουν εμβέλεια πέραν του κόμματός τους. Ο Κασιδιάρης είναι επιλογή ντροπής. Η Αθήνα όμως πρέπει να προχωρήσει μπροστά.

Γιατί συμφωνώ με το σχέδιό του. Το σχέδιό του ότι η Αθήνα πρέπει να γίνει ξανά επιλογή για κατοίκους και επιχειρήσεις και προορισμός για τουρίστες και επενδυτές, είναι αυτό που χρειάζεται η πόλη. Από τους άλλους δεν έχω ακούσει κανένα απολύτως σχέδιο. Η Αθήνα όμως πρέπει να ξαναβρεί την αξία και το δυναμισμό της.

Γιατί είναι ένας άνθρωπος με αισθητική. Ξέρω, πολλοί γελάνε με αυτό. Εμένα θα μου επιτρέψετε να το θεωρώ σημαντικό. Αν δεν έχεις αισθητική, πώς θα φτιάξεις μια πόλη στην οποία να χαιρόμαστε να ζούμε;

Γιατί η Αθήνα πρέπει να αλλάξει. Ειδικά τώρα που η Ελλάδα πάει να βγει από την κρίση. Και το πέρασμα στη νέα εποχή πρέπει να ξεκινήσει από την Αθήνα. Να τελειώνουμε με την εποχή της μιζέριας και να βάλουμε τον πήχη ξανά ψηλά.

Γιατί μου αρέσει που λέει «Αθήνα μπορείς». Βαρέθηκα την απαισιοδοξία, την γκρίνια, αυτούς που λένε ότι δεν μπορούμε να καταφέρουμε τίποτα. Όχι, ρε παιδιά, μπορούμε. Και δεν μιλάμε για απίστευτα πράγματα, αλλά για να γίνεται κάθε μέρα κάτι, έστω ένα βήμα μπροστά. Να γίνεται η πόλη μας έστω και λίγο καλύτερη. Με έναν άνθρωπο στο τιμόνι δυναμικό, ικανό και με σχέδιο, μπορούμε να ελπίζουμε.


Δημοφιλείς Αναρτήσεις

    Παλαιότερες Αναρτήσεις