Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Φασισμός Α.Ε. - Fascism Inc (2014) - Ντοκιμαντέρ του Άρη Χατζηστεφάνου

Τα δυο προηγούμενα ντοκιμαντέρ, Debtocracy και Catastroika, είχαν σημειώσει περισσότερα από πέντε εκατομμύρια θεάσεις μόνο στο Ίντερνετ ενώ μεταδόθηκαν από δεκάδες τηλεοπτικούς σταθμούς και σε χιλιάδες δημόσιες προβολές σε όλο τον κόσμο.

Το ντοκιμαντέρ αναζητά το ρόλο που έπαιξαν συγκεκριμένοι επιχειρηματίες και πολιτικοί στην άνοδο του φασισμού από την εποχή του Χίτλερ και του Μουσολίνι μέχρι τα χρόνια της Ε.Ε. και του μνημονίου. Συζητώντας με γνωστούς ιστορικούς και δημοσιογράφους, όπως ο Ταρίκ Αλί, ο Γ. Μαργαρίτης, ο Σπ Μαρκέτος κ.α οι δημιουργοί αναζητούν το πραγματικό πρόσωπο του σύγχρονου φασισμού, πίσω και πέρα από τις σβάστικες και τα νεοναζιστικά μορφώματα που αναπτύσσονται στην Ελλάδα και ολόκληρη την Ευρώπη.

Το σενάριο υπογράφει ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια έχει ο Άρης Τριανταφύλλου. Υπεύθυνος παραγωγής είναι ο Θάνος Τσάντας και στη δημοσιογραφική έρευνα συμμετείχαν ο Λεωνίδας Βατικιώτης και ο Αποστόλης Φωτιάδης. Τη μουσική του ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε έγραψαν ο Ερμής Γεωργιάδης και το συγκρότημα Last Drive ενώ οι δημιουργοί υπόσχονται και αρκετές ακόμη μουσικές και καλλιτεχνικές εκπλήξεις.



Σχετικές Αναρτήσεις:

Φασισμός, αντικομμουνισμός, Αλαφούζος και Σκάι

Για τους νεοναζί ρε γαμώτο! - Όταν η Βούλα Πατουλίδου μίσησε το ΠΑΣΟΚ και αγάπησε τους ναζιστές

Δημοφιλείς Αναρτήσεις

    Παλαιότερες Αναρτήσεις