Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Ο Σταύρος Θεοδωράκης και η πολυτάραχη κρυφή ζωή του (βίντεο)

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μας εξηγεί με αφοπλιστικά επιχειρήματα γιατί πρέπει να ψηφίσουμε το «Ποτάμι» στις Ευρωεκλογές και άθελα του βγάζει στη φόρα κρυφές αμαρτίες του παρελθόντος του. 

"Γιατί αυτό το θέμα με την διαπραγματευση έχει αναγορευτεί ως το κυρίαρχο θέμα της χώρας. Πρέπει να ξέρετε ότι εγώ προσωπικά είμαι πολύ καλός στα παζάρια και στις διαπραγματεύσεις. Δηλαδή, είμαι καλός. Είναι από τα ατού μου, επειδή εχω υπάρξει σε διάφορες άλλες δουλειές πλην την δημοσιογραφία, μπορώ λοιπόν να ψυχολογήσω τον άλλον και να κάνω μια καλή διαπραγμάτευση. Και να διαπραγματευτώ καλύτερα ας πούμε από μία πώληση, μία αγορά ή κάποιο εθνικό ζήτημα."

Άνθρωποι του στενού φιλικού περιβάλλοντός του, αναφέρουν πως ο Σταύρος απέκτησε την εμπειρία του και καλλιέργησε την ικανότητά του στις διαπραγματεύσεις και στα παζάρια σε ένα ταξίδι του που έγινε για τις ανάγκες της εκπομπής του «Πρωταγωνιστές» στην Τουρκία. Η εκπομπή του είχε ως θέμα τα γυρίσματα της ταινίας «Το Εξπρές του Μεσονυχτίου» του 1978 και στα διαλείμματα των γυρισμάτων ο Σταύρος κατάφερε να αγοράσει ένα δερμάτινο μπουφάν με... κρατηθείτε! με μόλις 40 ευρώ(!) ενώ η αρχική του τιμή ήταν 70!!! Ιμπρέσιβ ε;

Μετά την Τουρκία το συνεργείο του Σταύρου μετέβει στην Αίγυπτο για νέο επεισόδιο των «Πρωταγωνιστών» με θέμα τα κοινωνικά αίτια που οδήγησαν στην δολοφονία του φαραώ Ραμσή Γ' και τα ψυχολογικά αδιέξοδα που δημιούργησαν στην Αιγυπτιακή χιπστερική νεολαία της εποχής, υπό την μουσική υπόκρουση των Calexico. Στα διαλείμματα αυτής της εκπομπής, ο Σταύρος κατάφερε άλλον έναν διαπραγματευτικό άθλο. Κατάφερε να του κάνουν μια μελανιά στην Αγορά του Αλ Χαλίλι με μόλις 20 ευρώ. Στο ίδιο μαγαζί ο Αλκίνοος Ιωαννίδης λίγους μήνες πριν πλήρωσε για την ίδια μελανιά 4 περιουσίες! (τι κορόϊδο...)

Φήμες που όμως στάθηκαν αδύνατον να διασταυρωθούν λόγω της ομερτά που επικρατεί στο Χόλυγουντ αναφέρουν πως ο Σταύρος ήταν και ο βασικός υποψήφιος για να πρωταγωνιστήσει στην ταινία The Negotiator του 1998. Τελικώς αρνήθηκε τον ρόλο λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων (άλλαζε τα κουφώματα στο Αλάτσι εκείνη την εποχή) και αυτός κατέληξε τελικά στον Κέβιν Σπέϊσι.

Ακραίοι συνωμοσιολογικοί μάλιστα κύκλοι (Ελεύθερη Ώρα, Λιακόπουλοι, Βελόπουλοι και τέτοια) ψιθυρίζουν ότι ο Σταύρος ήταν κατά το μακρινό παρελθόν και μυστικός πράκτορας της CIA με την ιδιότητα του διαπραγματευτή σε περιπτώσεις απαγωγών με πολιτικά κίνητρα από τρομοκράτες.

Μάλιστα ήταν αυτός που είχε κάνει και τις επιτυχείς διαπραγματεύσεις κατά την απαγωγή του Τζορτζ Μπους από την Αλ Κάιντα τον Αύγουστο του 2001. Οι εξτρεμιστές τρομοκράτες Ταλιμπάν μετά από σύντομη διαπραγμάτευση με τον Σταύρο (Ροξ Μώλντερ ήταν το κωδικό του πρακτόρικο όνομα) άφησαν ελεύθερο τον τότε πλανητάρχη και το περιστατικό δεν είδε ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Λίγες μέρες μετά, όταν οι Ταλιμπάν κατάλαβαν ότι ο Ροξ Μώλντερ (ο Σταύρος δηλαδή) τους είχε πιάσει κότσο με τις εντυπωσιακά πειστικές διαπραγματεύσεις του, θύμωσαν τα μάλα, άρχισαν να μπαίνουν ομαδικώς μέσα σε αεροπλάνα και τα έριχναν από δω και από εκεί για αντίποινα.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης υποφέρει από ενοχικά σύνδρομα από εκείνο τον Σεπτέμβρη του 2001 εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικοπολιτικής κρίσης που προκάλεσε έμμεσα με τις διαπραγματεύσεις του και η εμπλοκή του με τα πολιτικά με το Ποτάμι είναι μια προσπάθεια να εξιλεωθεί, να απαλλαγεί από αυτά και να γυρίσει πια σελίδα στην ζωή του. Και να ζήσει πΧια αυτός καλά, και ο Μπόμπολας καλύτερα.

Καληνύχτα-Καληνύχτα

*Οι τιμές των προϊόντων που αγόρασε ο Σταύρος στις αγορές Τουρκίας και Αιγύπτου ήταν σε δραχμές γιατί ήταν πριν το 2001. Τα μετατρέψαμε σε ευρώ για την ευκολότερη κατανόησή τους.

Δημοφιλείς Αναρτήσεις

    Παλαιότερες Αναρτήσεις