Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Περίεργη λογοκρισία στο Υoutube σε βίντεο "Making of" δηλώσεων του Ανδρέα Ψυχάρη

Περίεργη λογοκρισία στο Youtube σε βίντεο με μόλις 168 views. Το βίντεο που απαγορεύτηκε παγκοσμίως εμφανίζει απόσπασμα από την σατιρική εκπομπή του Alpha «Ελληνοφρένεια» και ένα "Making of" από δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέα Ψυχάρη σε ιδιαίτερα φιλικό και χαβαλέ κλίμα με τον δημοσιογράφο του Mega Δημήτρη Τάκη.

Οι λόγοι για να απαγορευτεί κάποιο βίντεο πέρα από τις κλασικές παραβιάσεις πολιτικών του youtube όπως σεξουαλικό περιεχόμενο, προώθηση ναρκωτικών, ή ωμή βία -κάτι το οποίο δεν υφίσταται για το συγκεκριμένο- είναι ο κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων του να ζητήσει την απόσυρσή του. Ο Alpha στην συγκεκριμένη περίπτωση. Το αξιοπερίεργο της υπόθεσης είναι ότι υπάρχουν εκατοντάδες ἀλλα αποσπάσματα της συγκεκριμένης εκπομπής με χιλιάδες views τα οποία ουδέποτε έχουν απαγορευτεί. Το συγκεκριμένο αποκλείστηκε παγκοσμίως με μόλις 168 views και σε λιγότερο από 48 ώρες από την στιγμή που αναρτήθηκε. Ξαναανέβηκε στο Vimeo.

Για την ιστορία, ο Ανδρέας Ψυχάρης που συνομιλεί με τον δημοσιογράφο του Mega Δημήτρη Τάκη, είναι ο γιος του Σταύρου Ψυχάρη. Συνιδιοκτήτη του Mega, του ΔΟΛ (Το Βήμα, Τα Νέα) και του Μεγάρου Μουσικής.




Δημοφιλείς Αναρτήσεις

    Παλαιότερες Αναρτήσεις