Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Νέοι αρχαιοελληνικοί χαιρετισμοί από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής με παιδιά (βίντεο)

Στη δικογραφία για τη Χρυσή Αυγή υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερα βίντεο, τραβηγμένα από το κινητό του Χρήστου Παππά. Σε αυτά, μαθαίνει σε ένα ανήλικο αγόρι να λέει σωστά «Heil Hitler», όπως αποκαλύπτει το υλικό που έφερε στη δημοσιότητα η «Καθημερινή».

Μάλιστα, σε ενα από τα βίντεο, το νο2 της Χρυσής Αυγής επαινεί το αγόρι που κρατάει τη σημαία των ναζί, περιβραχιόνιο με τη σβάστικα και χαιρετά ναζιστικά, λέγοντάς του «Μπράβο λεβέντη μου». Σε άλλο σημείο, ένα κοριτσάκι βοηθά, δίνοντας οδηγίες στο αγόρι για το πώς θα πρέπει να σηκώσει σωστά το χέρι του προκειμένου να χαιρετήσει ναζιστικά.

Εξίσου αποκαλυπτικές είναι και οι ηχητικές συνομιλίες που περιγράφουν τις βιαιότητες χρυσαυγιτών βουλευτών στο Μελιγαλά ("Ο Καιάδας του πάταγε το κεφάλι σαν σκουλήκι", "Από το μπουνίδι δεν μπορώ να κλείσω την παλάμη μου" ), λίγες ημέρες πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Μάλιστα, περιγράφεται με λεπτομέρεια η επίθεση εναντίον του Αστέριου Χάμου, που ήταν ανεξάρτητος υποψήφιος βουλευτής, αλλά με τη στήριξη της ΧΑ στις εκλογές του 2009.

Το περιστατικό περιγράφει λεπτομερώς σε τηλεφωνική του συνομιλία ο κατηγορούμενος Γιώργος Τσακανίκας, μέλος του κλειστού πυρήνα της ΧΑ στη Νίκαια, στον πρώην οδηγό του Νίκου Μιχαλολιάκου, Σωτήρη Δεβελέκο.



Πηγή kathimerini.gr

Δημοφιλείς Αναρτήσεις

    Παλαιότερες Αναρτήσεις