Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Βασίλης Μπεσκένης: Δημοσιογράφοι σε ρόλο κατοικίδιων

(του Κώστα Εφήμερου)

Δημοσιογράφοι σε ρόλο κατοικίδιων

Τις τελευταίες ώρες κλιμακώνεται ο πόλεμος μεταξύ της κυβέρνησης και ολιγαρχών που ξεκίνησε όταν ο Νίκος Παππάς ζήτησε από τα κανάλια να πληρωθούν οφειλόμενοι φόροι 43 εκατομμυρίων ευρώ. Φυσικά όμως στην πρώτη γραμμή πέφτουν πρώτα τα τσικό... και έτσι το ρόλο σήμερα ανέλαβε ο Βασίλης Μπεσκένης.

Ο Βασίλης Μπεσκένης εκφράζεται ως δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ και φαίνεται ότι έχει αναλάβει εργολαβικά την υπεράσπιση του τηλεοπτικού σταθμού, προφανώς επειδή πιστεύει απόλυτα το αφεντικό. Βέβαια η έννοια της λέξης «αφεντικό» είναι κάτι αρκετά ομιχλώδες στην περίπτωση του κυρίου αυτού αφού κοιτάζοντας στις βάσεις του εθνικού τυπογραφείου και της Δι@ύγειας είναι σαφές ότι η δημοσιογραφική του ιδιότητα έχει τεθεί στη διάθεση αρκετών αφεντικών...

Έτσι για παράδειγμα το 2007 επί κυβέρνησης Καραμανλή και με υπουργό τον Αναστάσιο Παπαληγούρα βρίσκεται να διορίζεται στο υπουργείο πολιτισμού ενώ δύο χρόνια αργότερα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος τον προσλαμβάνει στο γραφείο Τύπου και Δημοσίων σχέσεων του υπουργείου Παιδείας. Και παρόλο που ο κύριος Μπεσκένης υποστηρίζει σήμερα με μεγάλη ένταση τα ιδιωτικά κανάλια έχει περάσει μεγάλο μέρος της καριέρας του υπηρετώντας το «δημόσιο» συμφέρον, όπως για παράδειγμα το 2013 που με υπογραφή του Άδωνι Γεωργιάδη (που είναι γνωστό πόσο ενδιαφέρεται για το δημόσιο συμφέρον) αναλαμβάνει το γραφείο τύπου του Υπουργείου Υγείας και φαίνεται ότι έκανε πολύ καλά τη δουλειά του γιατί παρά τις περικοπές που έκανε ο επόμενος (πολύ πετυχημένος) υπουργός Μάκης Βορίδης τον κράτησε στη θέση του.

Οι επιδόσεις του Βασίλη Μπεσκένη όμως φαίνεται ότι δεν εκτιμήθηκαν δεόντως μετά την αλλαγή της κυβέρνησης και έτσι ο δημοσιογράφος προσλήφθηκε στον ΣΚΑΪ απ' όπου συνεχίζει να τελεί το έργο του: ως γραφείο Τύπου του Αλαφούζου. Έτσι μαζί με τον Μπάμπη Παπαδημητρίου τους ακούμε από εχθές να επιχειρηματολογούν αναφερόμενοι με εκφράσεις όπως «εμείς πληρώσαμε» και «μας γίνεται επίθεση» λες και έχουν κοινούς προνομιακούς λογαριασμούς με τον εφοπλιστή ιδιοκτήτη.

Εμείς πάντως δεν ξαφνιαζόμαστε. Τα ίδια είχαμε αντιμετωπίσει όταν αποκαλύψαμε ότι ο ΣΚΑΪ που κουνούσε το δάχτυλο στην κοινωνία φοροδιέφευγε μην πληρώνοντας το χαράτσι ή ακόμα και τον ΦΑΠ για το κτήριο του Φαλήρου. Ήταν τότε που ο Άρης Πορτοσάλτε και ο Νίκος Υποφάντης χρησιμοποιώντας ακριβώς την ίδια φρασεολογία υποστήριζαν ότι «είχανε πληρώσει» και ότι οι λογαριασμοί που είχαμε στα χέρια μας αφορούσαν κάτι κεραίες στα βουνά (του Φαλήρου;) που δεν πληρώνουν φόρους (οι κεραίες;).

Πέρασε όμως ο χρόνος και ενώπιον των αρχών ο ΣΚΑΪ αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι είχε «ξεχάσει» να πληρώσει χαράτσια και ΦΑΠ για μερικά χρόνια και έτσι και τώρα μόλις περάσει λίγο ο καιρός και εφόσον η κυβέρνηση συνεχίσει να τα βάζει με το κλειστό επάγγελμα των καναλαρχών θα αναγκαστούν και πάλι να σταματήσουν τις προσωπικές επιθέσεις και ενώπιον των αρχών να παρουσιάσουν τα στοιχεία τους για να δούμε αν χρησιμοποίησαν τις παράνομες άδειες που τους έχουμε παραχωρήσει ως πολίτες για να μας ενημερώσουν ή για να μας κλέψουν.

Πριν λίγες ημέρες ο Γιάννης Πρετεντέρης έγραψε στην εφημερίδα του ότι «ακόμα και στην εξωφρενική περίπτωση που η κυβέρνηση ζητήσει 10 εκατομμύρια ευρώ ανά κανάλι»... συμμετέχοντας ενεργά και δημόσια στο παζάρι που θέλει να κάνει η διαπλοκή. Και η αλήθεια είναι ότι την ώρα που ακούγεται ότι η DIGEA πήρε δάνειο 19 εκατομμύρια ευρώ (δηλαδή περισσότερα χρήματα απ' όσα έδωσε για να πάρει τις συχνότητες για 15 χρόνια) θα ήταν περίεργο να βλέπαμε τον Μπόμπολα και τον Αλαφούζο να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Άλλωστε υπάρχουν πάντα πρόθυμοι «δημοσιογράφοι» όπως ο Πρετεντέρης, ο Μπεσκένης, ο Παπαδημητρίου για να κυλιστούν στην λάσπη της διαπλοκής για λογαριασμό των αφεντικών τους.


Πηγή: thepressproject.gr

Δημοφιλείς Αναρτήσεις

    Παλαιότερες Αναρτήσεις