Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

Ελληνική Παιδεία 2020 (μέρος β). Πως δημιουργείται το φως σύμφωνα με το βιβλίο Φυσικής


Βιβλίο Φυσικής Ε' δημοτικού του ελληνικού κράτους το έτος 2020. Και η προετοιμασία των 10χρονων μελλοντικών επιστημόνων από τον πρωθυπουργό του Αγιατολαχιστάν Κυριάκο Μητσοτάκη και την υπουργό παιδείας του Μεσαίωνα, της Ιεράς Εξέτασης και του Κυνηγιού Μαγισσών, Νίκη Κεραμέως, συνεχίζεται... Πως δημιουργήθηκε το φως σύμφωνα με το βιβλίο της Φυσικής.

"Το φως δημιουργήθηκε σύμφωνα με τη διήγηση της Παλαιάς Διαθήκης την πρώτη μέρα της δημιουργίας του κόσμου. «Να γίνει το φως» είπε ο Θεός.

Και έγινε φως. Και από τότε ταυτίστηκε με καθετί καλό. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, ότι συναντάμε το φως, ως σύμβολο, σε πολλές γιορτές της θρησκείας μας. Τα Χριστούγεννα είναι συνδεδεμένα με το φως, αφού ο Χριστός είναι ο Ήλιος της Δικαιοσύνης, που φωτίζει όλο τον κόσμο Στη γιορτή των Φώτων το φως σχετίζεται με τον πνευματικό φωτισμό. Στον εορτασμό του Πάσχα πάλι κυριαρχεί το φως. Οι πιστοί ακολουθούν τον επιτάφιο με κατάνυξη κρατώντας σκουρόχρωμα κεριά και φαναράκια. Η Ανάσταση γιορτάζεται με λαμπρότητα από τους πιστούς, οι οποίοι κρατούν λευκά αναμμένα κεριά. Το φως συμβολίζει επίσης τη θετική διάθεση. Το γιορτινό σπίτι είναι πάντοτε κατάφωτο και στις μεγάλες γιορτές οι πλατείες και τα δημόσια κτίρια είναι φωταγωγημένα. Τέλος, ας μην ξεχνάμε ότι με πυροτεχνήματα και πολύχρωμα φώτα γιορτάζουμε μεγάλα και σπουδαία γεγονότα."









Δημοφιλείς Αναρτήσεις

    Παλαιότερες Αναρτήσεις