Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

Ο Μανώλης Σι Ες Άης Σφακιανάκης είναι χάκερ! Μέχρι και e-mail ξέρει να στέλνει!


Είδαμε για άλλη μια φορά τον πρώην διοικητή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τον Μανώλη Σφακιανάκη, να βγαίνει στα τηλεοπτικά παράθυρα και να μας δίνει τα φώτα του σε ότι αφορά την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και θυμηθήκαμε αυτό το διαμαντάκι από το μακρινό 2002.

Τότε που ο πρώην διοικητής της Δ.Η.Ε. έστελνε e-mail στους διαχειριστές του Indymedia από το προσωπικό του e-mail με τα πλήρη του στοιχεία φανερά (επώνυμο Σφακιανάκης) ως θαυμαστής τους για να τους ψαρέψει και να τους συλλάβει. Συστηνόμενος μάλιστα ως Μάνος Φαναριώτης. Σε άπταιστα γκρίκλις.

Οι κακές γλώσσες έλεγαν ότι ο κύριος διοικητής με το ζόρι ήξερε να ανοίγει το Outlook Express και το Word τότε στον υπολογιστή και την όλη υπηρεσία της ΔΗΕ την έτρεχαν οι νεαροί κομπιουτεράδες αστυνομικοί που είχαν στελεχώσει το τμήμα, αλλά αυτά μάλλον δεν ευσταθούν. Πως θα τον έκαναν άλλωστε διοικητή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αν ευσταθούσαν;

Για την ιστορία ο κύριος Σφακιανάκης που ξηλώθηκε επί Σύριζα από την θέση του για τις αμφιλεγόμενες πρακτικές του, ίδρυσε μετέπειτα ως ιδιώτης το Cyber Security Institute. Άλλες φήμες λένε ότι για την ονομασία του οργανισμού του, έψαχνε 3 λέξεις οι οποίες να οδηγούν στο αρκτικόλεξο CSI. Ε και τις βρήκε. Και το χρησιμοποίησε για αρκετό καιρό. Μανώλης Σφακιανάκης ιδρυτής του CSI. Αλλά επειδή έπεσε πολύ καζούρα και άρχισαν να τον βλέπουν περίεργα μέχρι και οι Gary Sinise και Ted Danson, για να μην γίνει και εντελώς περίγελος το άλλαξε λίγο και το έκανε CSIi - Cyber Security International Institute.

Δημοφιλείς Αναρτήσεις

    Παλαιότερες Αναρτήσεις