Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014

Οι τράπεζες υμνούν την Χρυσή Αυγή. "Εκφράζει την καθαρότητα που υπήρχε παλιά στους Έλληνες"

Ο δημοσιογράφος του τραπεζικού πόρταλ BankingNews, Πέτρος Λεωτσάκος, μας εξέπληξε ευχάριστα με ένα τρομερά ενδιαφέρον άρθρο που περνά πολλαπλά μηνύματα σε διάφορα θέματα. Ο τραπεζικός συντάκτης Πέτρος Λεωτσἀκος λοιπόν αφού μας ξεκαθαρίσει ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι "νεοναζί", αλλά "εθνικιστές", αφού μας πληροφορήσει ότι ο χαρακτηρισμός "εγκληματική οργάνωση" που της αποδόθηκε είναι φαιδρός και ανόητος, στο τέλος μας φωνάζει για αυτό που εκφράζει η Χρυσή Αυγή. Η Χρυσή Αυγή εκφράζει κατά τον Πέτρο Λεωτσάκο και το τραπεζικό πόρταλ "την καθαρότητα που υπήρχε παλιά στους Έλληνες".

Αν αναρωτιέστε μερικοί πως μπορεί να συνδέεται η καθαρότητα με σφαγές μεταναστών, αντιφασιστών, κομμουνιστών, ξυλοδαρμούς και πογκρόμ, αδυνατούμε να σας απαντήσουμε και αν δεν θέλετε να μείνετε με την απορία σας παραπέμπουμε στο Bankingnews.gr, ή σε κάποιο τραπεζίτη, σε κάποιον μέτοχο τραπεζικού ομίλου, ή έστω σε κάποιο υποκατάστημα της οποιασδήποτε τράπεζας.

Οι πολιτικές τοποθετήσεις του κ. Πέτρου Λεωτσάκου θα μας άφηναν παγερά αδιάφορους αν δεν ήταν Τραπεζικός Συντάκτης αλλά ήταν Αθλητικός, Στρατιωτικός ή Αστυνομικός Συντάκτης. Οι απόψεις του σε συνδυασμό με την επαγγελματική του ιδιότητα επαληθεύουν με τον πιο πανηγυρικό τρόπο το τι ακριβώς είναι η ναζιστική και όχι εθνικιστική Χρυσή Αυγή και ποιος ο λόγος ύπαρξής της.

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, ένα πρώην μεγαλοστέλεχος τραπεζών και αιώνιος πιστός τους φίλος και νυν δημοσιογράφος-παπαγάλος του νεοφιλελεύθερου Σκάι, πριν λίγους μήνες μας μιλούσε για συγκυβέρνηση ΝΔ και Χρυσής Αυγής.

Θα κλείσουμε με μία αγαπημένη έκφραση ενός άλλου τραπεζικού-οικονομικού συντάκτη, του Θανάση Μαυρίδη, ο οποίος όπως μπορούμε να δούμε στην φωτογραφία που συνοδεύει το άρθρο συνυπήρξε σε διάφορα "Money Show" με τον συνάδελφό του Πέτρο Λεωτσάκο.


Τί δεν καταλαβαίνεις;


Ακουλουθεί αυτούσιο το άρθρο του BankingNews.gr (δηλαδή των τραπεζών) το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να είχε συνταχθεί και από τον Ηλία Παναγιώταρο ή τον Ηλία Κασιδιάρη.

Δύο κόμματα, δύο διαφορετικοί κόσμοι - Εθνικιστές από την μια πλευρά κρυπτοπασοκοαριστερίζοντες από την άλλη

Γιατί ο πολιτικός λόγος της Χρυσής Αυγής είναι καθαρότερος από την αριστερίζουσα μπαρουφολογία που προβάλει το Ποτάμι.

Θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε τις βασικές διαφορές των δύο κομμάτων της Χρυσής Αυγής που αντιπροσωπεύει τις εθνικιστικές ιδέες και προέρχεται από τους κόλπους της Δεξιάς και το Ποτάμι ένα νέο κόμμα που προσπαθήσει να καλύψει τα πολλά ιδεολογικά κενά της κεντροαριστεράς.


Η Χρυσή Αυγή κατηγορήθηκε ως εγκληματική οργάνωση - πρόκειται για μια επιχειρηματολογία ανόητη και φαιδρή - με βασικό στόχο η ΝΔ να επαναπατρίσει όσους πρώην νεοδημοκράτες αποχώρησαν και πλέον βρίσκονται στην Χρυσή Αυγή και απώτερο στόχο να μειώσει τεχνηέντως τον αριθμό των βουλευτών ώστε….να αυξηθεί η κυβερνητική πλειοψηφία, να ψηφίζονται νομοσχέδια και βεβαίως αύριο μεθαύριο να ελέγξουν ακόμη και την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.

Οι κινήσεις αυτές δείχνουν αδίστακτους πολιτικούς που με το υποκριτικό περίβλημα της δημοκρατίας καταπατούν βάναυσα το Σύνταγμα.

Όμως η κοινωνία δεν επηρεάστηκε από τις πολιτικές διώξεις και δεν είναι τυχαίο ότι δημοκοπικά η Χρυσή Αυγή συνεχίζει να παραμένει κοντά ή πάνω από το 10%. Για ένα κόμμα που όλη του η κοινοβουλευτική ομάδα βρίσκεται ή θα βρεθεί στην φυλακή να διατηρεί ποσοστό 10% στις δημοσκοπήσεις είναι επιτυχία. Το ερώτημα είναι γιατί συμβαίνει αυτό. Γιατί δηλαδή δεν έχει πείσει η προπαγάνδα της κυβέρνησης ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση και η κοινωνία συνεχίζει να στηρίζει την Χρυσή Αυγή;

Κατά την άποψη μας η βασική αιτία σχετίζεται με τους μηχανισμούς που έχουν ενεργοποιηθεί στο υποσυνείδητο του παραδοσιακού δεξιού. Ο Σαμαράς η ΠΟΛΑΝ δεν αντιπροσωπεύουν την παραδοσιακή δεξιά. Η πατριωτική δεξιά που αποτελεί το καθαρότερο ιδεολογικά ρεύμα στην Ελλάδα ίσως και κάποια αριστερά κόμματα να έχουν αυτό το προνόμιο, δεν μπορεί να εκπροσωπείται από την χυδαία ΝΔ που συνεργάστηκε με το ΠΑΣΟΚ το κόμμα της σήψης και διαφθοράς, το κόμμα που κατέστρεψε την χώρα και εξευτέλισε τις παραδοσιακές αξίες των Ελλήνων.

Ο Έλληνας έμαθε στις έννοιες πατρίδα, θρησκεία οικογένεια. Το ΠΑΣΟΚ τις αντικατέστησε με μίζες, χρυσά κουτάλια και απάτη μετατρέποντας τον καθαρό έλληνα σε διεφθαρμένο έλληνα. Το ΠΑΣΟΚ δεν ευθύνεται μόνο για την χρεοκοπία της Ελλάδος με οικονομικούς όρους αλλά για την ηθική κατάπτωση της κοινωνίας, την αποδόμηση των θεσμών και των αξιών. Η Χρυσή Αυγή με όλα τα τρωτά και λάθη της με όλες τις ατέλειες της, εκφράζει αυτή την καθαρότητα που υπήρχε παλιά στους Έλληνες. Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών θα δείξουν τις αντοχές της Χρυσής Αυγής επί του πρακτέου.

Από την άλλη πλευρά το Ποτάμι αποτελεί ένα νέο μόρφωμα αριστερών συνιστωσών μηδενιστών, ανθρώπων ορισμένοι εξ αυτών που μολύνουν τις παραδόσεις και την ιστορία μόνο και μόνο για να εμφανιστούν στην κοινωνία ως νεωτεριστές. Το Ποτάμι είναι ένα κόμμα κρυποπασοκοαριστερίζουσας κατεύθυνσης, που προσπαθεί να αναστήσει το παλαιό, σάπιο σύστημα αλλά κρύβεται πίσω από βιτρίνες. Το πρόσωπο που εμφανίζει το Ποτάμι είναι νέο αλλά οι ιδέες του τόσο παρωχημένες, αποτελεί το κόμμα που προσπαθεί με προσποίηση να κρύβει τις πραγματικές τους ιδεολογικές αναφορές.

Το Ποτάμι είναι λίγο μνημόνιο, λίγο αριστερά, λίγο ΠΑΣΟΚ, λίγο προοδευτικής κατεύθυνσης, λίγο κουλτούρα λίγο από όλα και όποιον πάρει ο Χάρος. Το Ποτάμι στο διάβα του γεμίζει ξύλα, πέτρες και πάσης φύσεως βρωμιές, το νερό από το Ποτάμι δεν πίνεται είναι μολυσμένο.



Το άρθρο όπως ήταν φυσικό κοινοποιήθηκε και στο ιστολόγιο της νεοναζιστιής εγκληματικής οργάνωσης συνοδευόμενο με ύμνους προς τον συντάκτη και το έγκυρο τραπεζικό πόρταλ


Και μία παλαιότερη πολιτική ανάλυση του ίδιου τραπεζικού συντάκτη τον Σεπτέμβριο του 2013 που επίσης υμνήθηκε από την ναζιστική οργάνωση

    Παλαιότερες Αναρτήσεις