Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Πες μου τι τραγουδάς να σου πω ποιος είσαι

Ο τραγουδιστής και μουσικός, πρώην μέλος των Pink Floyd, Ρότζερ Γουότερς, έστειλε το ακόλουθο
μήνυμα συμπαράστασης στους εξεγερμένους Τούρκους εργαζομένους και νέους, δίνοντας ακόμα ένα δείγμα του πόσο οι εξεγέρσεις των λαών εμπνέουν άλλους λαούς και πώς αναπτύσσουν τη διεθνιστική αλληλεγγύη και συμπαράσταση.

Ο τραγουδιστής και μουσικός(;), πρώην πρώτο όνομα του Διογένης Παλλάς, Γιάννης Πλούταρχος, έστειλε το ακόλουθο μήνυμα συμπαράστασης στους εξαθλιωμένους και εκφασισμένους Έλληνες εργαζόμενους και νέους, "Πόσο περισσότερο κακό θα μπορούσε να κάνει δηλαδή ένα ακροδεξιό ναζιστικό κόμμα στην Ελλάδα;", δίνοντας ακόμα ένα δείγμα του πόσο η ημιμάθεια και η απώλεια του μεροκάματου των 15.000 ευρώ μπορεί να οδηγήσει σε αδυναμία κατανόησης του κακού που μπορεί να κάνει ένα ναζιστικό κόμμα στη χώρα.

Ακολουθεί το μήνυμα του Ρότζερ Γουότερς. Του Πλούταρχου μπορείτε να το ακούσετε το βράδυ στην εκπομπή του Τράγκα από το κανάλι του Αλαφούζου που έχει για διευθυντή τον Μπάμπη Παπαδημητρίου.

Σε όλους μου τους φίλους στην Τουρκία:

Είμαι μαζί σας! Είμαστε μαζί σας! Εχετε τόσο δίκιο να αντιστέκεστε στον αυταρχισμό και στην καταπίεση. Δεν έχει σημασία ποιοί είναι αυτοί που τον ασκούν. Αν διαβάζω σωστά στο διαδίκτυο, αντιστέκεστε απέναντι σε αυταρχικούς θρησκευτικούς ζηλωτές. Η Τουρκία είναι η χώρα σας και σας στηρίζουμε καθώς αγωνίζεστε για την ελευθερία, καθώς ο αγώνας σας είναι σημαντικός για όλο τον υπόλοιπο κόσμο.

Κάθε φορά που ένας άντρας, μια γυναίκα ή ένα παιδί βγαίνει στους δρόμους και αγωνίζεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την αυτοδιάθεση, τη δημοκρατία, ο υπόλοιπος κόσμος νιώθει υπόχρεος. Δεν μπορούμε να είμαστε σωματικά δίπλα σας, απέναντι στις αύρες νερού και τα σύννεφα δακρυγόνων, αλλά είμαστε πνευματικά δίπλα σας.

Η μεγάλη σας χώρα αποτελεί ένα σταυροδρόμι ανάμεσα στην Ανατολή και στη Δύση. Η Κωνσταντινούπολη είναι ένας μύθος στην ιστορία του πολιτισμού. Η αντίστασή σας μπορεί να αποτελέσει ένα σημείο καμπής ανάμεσα σε εμάς και την επιστροφή στον Μεσαίωνα. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΑΠΌ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ.

Με αγάπη, δάκρυα και τεράστιο σεβασμό,
Roger Waters

Δημοφιλείς Αναρτήσεις

    Παλαιότερες Αναρτήσεις