Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Γιατί οι νεοναζί μέσα σε ένα χρόνο έφτασαν από 0,3% στο 7%

Μια βουλή χωρίς την νεοναζιστική Χρυσή Αυγή στα έδρανα θα ήταν τρομακτική σκέψη για την Νέα Δημοκρατία που κατασκεύασε ο Αντώνης Σαμαράς. Ο σημερινός πρωθυπουργός που ανέκαθεν είχε τάσεις για πιο ακραίες δεξιές θέσεις από αυτές που το κόμμα του εκπροσωπούσε, έφτιαξε ένα πολιτικό μόρφωμα με ανθρώπους όπως ο Φαήλος, ο Βορίδης (πρώην βουλευτής του αστείου ΛΑΟΣ, πρώην πρόεδρος της νεολαίας ΕΠΕΝ και διάδοχος του Μιχαλολιάκου και πρώην τσεκουροφόρος), ο Γεωργιάδης, που δεν χρειάζεται καν ανάλυση η ιστορία και η ψυχοσύνθεσή του, ο Μουρούτης, ο Μπαλτάκος, ο Κεφαλογιάννης και πλήθος άλλων πολιτευτών και συμβούλων της ίδιας ιδεολογικής τοποθέτησης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης παραδέχτηκε δημόσια πως ο ομοϊδεάτης του Βορίδης είναι χουντικός και όχι ναζιστής. Δηλαδή μας είπε εν ολίγης ότι εντάξει, εμείς μπορεί να είμαστε υποστηρικτές της Χούντας του Παπαδόπουλου, αλλά δεν είμαστε και υποστηρικτές του ναζισμού του Χίτλερ όπως άλλοι μέσα στη βουλή. Δεν είμαστε ακραίοι. Είμαστε κεντροδεξιοί και όχι ακροδεξιοί βάσει σύγκρισης.

Με το ίδιο σκεπτικό αν αύριο μπει στην βουλή κι ένα κόμμα που τρέφεται με ανθρώπινη σάρκα αριστερών, κάνει ανθρωποθυσίες στις επετείους της 21ης Απριλίου, των γενεθλίων του Χίτλερ και της Εύας Μπράουν και σε κάθε πανσέληνο καίει ζωντανούς 88 μετανάστες, μπορεί πλέον και η Χρυσή Αυγή να αρνηθεί ότι είναι ακραίο κόμμα εφόσον δεν είναι τόσο ακραίοι όσο οι άλλοι και πρέπει πλέον, πάλι βάσει σύγκρισης, να τους κατατάσσουμε στην δεξιά και όχι στην ακροδεξιά.

Η Χρυσή Αυγή λοιπόν μπήκε στην βουλή πέρα από το να λειτουργήσει ως ανάχωμα απολιτίκ, αποστασιοποιημένων και αγανακτισμένων ψήφων προς τα αριστερά, και για να εξυπηρετήσει και στην συγκριτική θεωρία των άκρων που τόσο πολύ χρησιμοποιεί η "κεντροδεξιά" παράταξη του Βορίδη και του Γεωργιάδη σε κάθε ευκαιρία. Μπήκε για να μπορούν τα στελέχη της να λένε ότι είμαστε χουντικοί, αλλά δεν είμαστε ακραίοι γιατί υπάρχουν και πιο ακραίοι και να φοβάστε μην πάρουν την θέση μας.

Δημοφιλείς Αναρτήσεις

    Παλαιότερες Αναρτήσεις

  • Είναι ο φασισμός ηλίθιε!
    Είναι ο φασισμός ηλίθιε!

    Πρώτα ήρθαν για τους μετανάστες (πογκρόμ σε γειτονιές, σε λαϊκές αγορές, κάψιμο μαγαζιών, μεταμεσονύχτια…

  • 13 λόγοι για τους οποίους πρέπει να είσαι περήφανος που είσαι Αίλυνας! (part 1)
    13 λόγοι για τους οποίους πρέπει να είσαι περήφανος που είσαι Αίλυνας! (part 1)

    Οι φασίστες παγκοσμίως είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση από έμβια νοήμονα όντα που η ύπαρξή τους συγχρόνως…

  • Επανεμφάνιση Χριστόδουλου Ξηρού με επιστολή & βίντεο στο Indymedia
    Επανεμφάνιση Χριστόδουλου Ξηρού με επιστολή & βίντεο στο Indymedia

    Αυτούσια η επιστολή και το βίντεο που αναρτήθηκε στο Indymedia σήμερα Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014 Ο…

  • Ο Μάνεσης ειρωνεύεται πολίτη που ειρωνεύεται τον Μητσοτάκη:
    Ο Μάνεσης ειρωνεύεται πολίτη που ειρωνεύεται τον Μητσοτάκη: "Στην Ικαρία να πάτε, στην Ικαρία!" (βίντεο)

    Το πράγμα έχει ως εξής. Ρεπόρτερ του Alpha του Βαρδινογιάννη επιχειρεί να κάνει live ρεπορτάζ στον Φλοίσβο…

  • Κατά την Cosmote τα χρήματά σου έχουν ημερομηνία λήξεως. Σαν το γάλα ένα πράγμα.
    Κατά την Cosmote τα χρήματά σου έχουν ημερομηνία λήξεως. Σαν το γάλα ένα πράγμα.

    Ευτυχώς που το καρτέλ των τηλεπικοινωνιών (Cosmote, Vodafone, Wind) δεν έχει ταβέρνες, γιατί σε κάθε…

  • Αντώνης Σαμαράς: Μας πολεμάνε τα κατεστημένα συμφέροντα!
    Αντώνης Σαμαράς: Μας πολεμάνε τα κατεστημένα συμφέροντα!

    Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προχθές στην ομιλία του μπροστά στους σύνεδρους της Νέας Δημοκρατίας…

  • Ρουά Ματ στον Θεοδωράκη και το Ποτάμι του με 5 ερωτήσεις
    Ρουά Ματ στον Θεοδωράκη και το Ποτάμι του με 5 ερωτήσεις

    Υπάρχει ένας φοβερά έξυπνος τρόπος να ξεμπροστιαστεί και να καταρρεύσει μέσα σε μια στιγμή το «Ποτάμι» του…

  • Ο Σμίγκολ και ο Βενιζέλος
    Ο Σμίγκολ και ο Βενιζέλος

    Κατά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης ο φωτογραφικός φακός συλλαμβάνει τον Βενιζέλο καθήμενο δίπλα στον…

  • Πόσοι ανεκπαίδευτοι Μπαλούρδοι χρειάζονται για να συλλάβουν έναν αλλοδαπό μικροπωλητή στο κέντρο της Πάτρας; (video)
    Πόσοι ανεκπαίδευτοι Μπαλούρδοι χρειάζονται για να συλλάβουν έναν αλλοδαπό μικροπωλητή στο κέντρο της Πάτρας; (video)

    Ερώτηση: Πόσοι ανεκπαίδευτοι Μπαλούρδοι χρειάζονται για να συλλάβουν έναν αλλοδαπό μικροπωλητή στο κέντρο…

  • Η Βούλτεψη και ο (προβληματικός) δείκτης νοημοσύνης της
    Η Βούλτεψη και ο (προβληματικός) δείκτης νοημοσύνης της

    Τον Ιούλιο του 2013 είχαμε αναρτήσει το εξής (σατιρικό-ειρωνικό) άρθρο με αφορμή μια τηλεοπτική εμφάνιση…

  • Τα 15 σημαντικότερα duckfaces της διανοούμενης Σώτης Τριανταφύλλου, Ζουλάντερ της Κεντροαριστεράς
    Τα 15 σημαντικότερα duckfaces της διανοούμενης Σώτης Τριανταφύλλου, Ζουλάντερ της Κεντροαριστεράς

    Η Σώτη Τριανταφύλλου είναι συγγραφέας. Η Σώτη Τριανταφύλλου είναι διανοούμενη. Η Σώτη Τριανταφύλλου ανήκει…

  • Έτσι πηδάνε Τατσόπουλε!
    Έτσι πηδάνε Τατσόπουλε!

    Ερώτηση: Πόσες φορές έχεις δει την βουλευτή του Σύριζα Σοφία Σακοράφα σε τηλεοπτικό πάνελ; Απάντηση: Από…