Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Ιστορίες από το Χάρβαρντ. Μπουμπούκοι και ψυχολογικές διαταραχές

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια εταιρεία δημοσίων σχέσεων που λεγόταν "EOS Project". Με την εταιρεία αυτή συνεργάζονταν δυο ελληνόπουλα, ο Γεώργιος Τσαρουχάς και ο Ιωάννης Τσούτσιας.

Ο Γεώργιος, λοιπόν, διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του νοσοκομείου Ευαγγελισμός και ειδικός σύμβουλος του υπουργείου υγείας, καθώς, όπως λέει ο ίδιος, "συνεργάστηκε με την ηγεσία του υπουργείου για την αναδιάρθρωση του ελληνικού συστήματος υγείας" και κάπως έτσι γνωρίστηκε με τον Άδωνι. Από την άλλη, ο Ιωάννης έλαχε να είναι αντιπρόεδρος σε ένα κλαμπ ευρωπαίων φοιτητών τού Χάρβαρντ.

























Μιας και η "EOS Project" πουλάει μούρη πως έχει επαφές με ισχυρά πρόσωπα σε όλον τον κόσμο (decision makers, όπως τους λέει), τα δυο ελληνόπουλα σκέφτηκαν να καλέσουν μια τέτοια "ισχυρή προσωπικότητα" να μιλήσει στο κλαμπ τού Ιωάννη. Κι αφού ο Γεώργιος ήξερε τον Άδωνι, γιατί να ψάχνουν περισσότερο;

Ω ρε χαρά που πήρε ο Άδωνις! Επί τέλους, η ψυχούλα του θα ηρεμούσε, μιας και "ουκ εά τον καθεύδειν το του Γιωργάκη τρόπαιον". Ήταν καιρός να αναδειχθεί κι αυτός, μαζί με τον λαμπρό πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ο οποίος έδειξε πρώτος τον δρόμο για το Χάρβαρντ.

Πάνω στην χαρά του, λοιπόν, ο δόλιος ο Άδωνις δεν κατάλαβε ότι ήταν καλεσμένος να μιλήσει σε ένα φοιτητικό καφενείο (έστω, πολυτελείας) και πίστεψε ότι η πρόσκληση ήρθε από την διοίκηση του πανεπιστημίου. Μικρή η διαφορά, θα μου πείτε. Ναι, αλλά όταν πας στο καφενείο, πληρώνεις το ταξί από την τσέπη σου. Όταν όμως είσαι ολόκληρη υπουργάρα και σε καλεί επισήμως ένα μεγάλο πανεπιστήμιο, μπορείς να βάλεις το δημόσιο ταμείο να καλύψει τα έξοδά σου. Έτσι, λοιπόν, ο υπουργός έβγαλε την σχετική απόφαση.



Η παραπάνω απόφαση πιστοποιεί το μέγεθος της συγκίνησης της υπουργάρας, αφού το τρεμάμενο χέρι του μπέρδεψε το ελληνικό με το λατινικό αλφάβητο και το Harvard κατάντησε... Xarvard. Δεν πειράζει, όμως. Μικρό το κακό. Όπως μικρό και το ποσό για τα έξοδα, το οποίο υπολογίστηκε σε 2.420 ευρώ.



Πήγε, λοιπόν, στο Ματσατσούτσες ο Άδωνις, μίλησε... όλα καλά. Το βράδυ τον βάλανε να κοιμηθεί σε μια σουίτα ξενοδοχείου, όπου κάποτε είχε κοιμηθεί και ο Τζων Κέννεντυ. Ε, ρε μεγαλεία, δηλαδή! Ο δόλιος ο τηλεβιβλιοπώλης στο ίδιο δωμάτιο με τον μεγάλο Κέννεντυ! Πώς να μη σπεύσεις να ανακοινώσεις τέτοιο γεγονός στο Τουίτερ;


Πάλι καλά που δεν τον βάλανε να κοιμηθεί στην Royal Suite γιατί τότε 
θα νόμιζε πως του παραχωρήσανε το παλάτι του Βασιλιά

Αυτό κι αν είναι συγκίνηση: να μπερδεύεις την σουίτα ενός ξενοδοχείου με ένα σπίτι! Δεν πειράζει, Άδωνι. Πάντα τέτοια να 'χουμε, να τιμάς την πατρίδα μας με όλες σου τις δυνάμεις.

Επίλογος της ιστορίας:



Υστερόγραφο

Ελπίζω να προσέξατε το θέμα τής διάλεξης: "Η αποθαρρυντική πρόκληση των μεταρρυθμίσεων του δημόσιου τομέα: η περίπτωση της Ελλάδας". Ο επίλογος της ιστορίας αποδεικνύει ότι ο Άδωνις δε αποθαρρύνεται με τίποτε.


Σβήνουν τα ίχνη μετά το ταξίδι Γεωργιάδη στις ΗΠΑ





Εξαφάνισαν από το Ίντερνετ τα βιογραφικά τους, που αποδείκνυαν σχέση με το χώρο της υγείας, οι άνθρωποι πίσω από την επίσκεψη Γεωργιάδη στο Χάρβαρντ.

Όλο και πιο περιέργες πτυχές αποκτά η υπόθεση της υποτιθέμενης πρόσκλησης που δέχθηκε ο υπουργός υγείας από το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, καθώς οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση επιχειρούν τα τελευταία 24ωρα να εξαφανίσουν τα στοιχεία τους από το Ίντερνετ.

Αφού αποκαλύφθηκε ότι ο Γεωργιάδης χρησιμοποίησε χρήματα του ελληνικού δημοσίου για μια ιδιωτική επίσκεψη, αφού η πρόσκληση δεν έγινε από το πανεπιστήμιο αλλά από μια ιδιωτική λέσχη, στη συνέχεια ήρθε στο φως μια σειρά ύποπτων συμπτώσεων.

Όπως έγινε γνωστό, συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Γιάννης Τσούτσιας, ο οποίος παρουσιάζεται μαζί με τον Γιώργο Τσαρούχα να ελέγχει μια ιδιωτική εταιρεία αναλύσεων, την EOS-project.

Το βιογραφικό του Τσαρούχα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς εμφανίζεται σαν πρώην «μέλος του ΔΣ του νοσοκομείου Ευαγγελισμός» και «ειδικός σύμβουλος της πολιτικής ηγεσίας του ελληνικού υπουργείου Υγείας». Συγκεκριμένα αναφέρει ότι εργάστηκε «με την ηγεσία του υπουργείου για την αναδιάρθρωση του ελληνικού συστήματος υγείας» και συνεργάστηκε «στενά με τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων» αλλά και ως σύμβουλος ιδιωτικών εταιρειών τροφίμων.

Μέχρι στιγμής όλα θα μπορούσαν να αποτελούν μια απλή σύμπτωση μέχρι τη στιγμή που οι Τσούτσιας και Τσαρούχας άρχισαν να σβήνουν μανιωδώς τα ίχνη τους από το Ιντερνετ. Αμέσως μετά την αποκάλυψη του υπουργικού φιάσκου, με την «πρόσκληση-μαϊμού» από το Χάρβαρντ, τα βιογραφικά εν λόγω κυρίων εξαφανίστηκαν από τη σελίδα τους στο EOS Project.





O Γ.Τσαρούχας μάλιστα έφτασε στο σημείο να διαγράψει ολοκληρωτικά το προφίλ του από την υπηρεσία Linkedin. Εδώ μπορείτε να δείτε όμως μια απεικόνιση που αποθηκεύσαμε μόλις μια ημέρα πριν τη διαγραφή.



Μαζί με τα βιογραφικά όμως απομακρύνθηκαν από τη σελίδα της EOS Project και συγκεκριμένες φράσεις από την ταυτότητα της εταιρείας στην οποία αναφερόταν ότι προσφέρεται πρόσβαση σε σημαντικούς decision makers.

Εδώ η σελίδα πριν την επίσκεψη Γεωργιάδη



Εδώ η σελίδα μετά την επίσκεψη Γεωργιάδη



Προφανώς με μια πρώτη ματιά δεν υπάρχει τίποτα αξιόποινο σε αυτή την υπόθεση. Θα αρκούσε μάλιστα η απλή εξήγηση ότι οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος θα ντρεπόταν να συναναστρέφεται με έναν τηλεπωλητή δεύτερης κατηγορίας, όπως ο Α. Γεωργιάδης και θα ήθελε να σβήσει κάθε σχετική αναφορά.

Όταν όμως δυο στελέχη επιχειρήσεων, που υπόσχονται πρόσβαση σε ανώτερα κλιμάκια, δηλώνουν ότι έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του ελληνικού συστήματος υγείας και συνεργάζονταν με ιδιωτικές εταιρείες τροφίμων σβήνουν τα βιογραφικά τους μετά την επίσκεψη Γεωργιάδη είναι λογικό να προκύψουν ορισμένα ερωτήματα για το ρόλο του ίδιου του υπουργού.








Πηγές: teddygr.blogspot.gr , info-war.gr


Ας πάρουμε και μια εκτενέστερη εικόνα για την ψυχοσύνθεση του ανθρώπου που τοποθετήθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά να διοικεί το σύστημα υγείας της χώρας. Πρόσφατες και παλιές στιγμές του ανθρώπου που είναι υπεύθυνος για το ευαίσθητο θέμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των κατοίκων της Ελλάδας.




































Δημοφιλείς Αναρτήσεις

    Παλαιότερες Αναρτήσεις