Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Ένα σύντομο βιογραφικό του πιο άχρηστου και ανεπάγγελτου πρωθυπουργού όλων των εποχών

Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα με αρχές και αξίες που φροντίζει για την επαγγελματική αποκατάσταση των γόνων του πριν καν καλά καλά αποφοιτήσουν από το πανεπιστήμιο και το έχει δείξει πάρα πολλές φορές. Η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Κώστας Μπακογιάννης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο Κώστας Καραμανλής, ο Μιχάλης Λιάπης, είναι μόνο μερικά από τα παραδείγματα. Το ρεκόρ αποκατάστασης πάντως επάξια κερδίζει ο Αντώνης Σαμαράς.

Παρατηρώντας τους προγόνους και την πολιτική (δηλαδή και επαγγελματική) εξέλιξη του Αντώνη Σαμαρά, έρχεται στο νου η σουρεαλιστική δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη πριν λίγες βδομάδες σε κάποιο πάνελ. «Δεν με ενδιαφέρει αν είναι άθεος ο Τσίπρας, με ενδιαφέρει αν έχει κολλήσει κανένα ένσημο στη ζωή του». Ναι, ναι... ο Κυριάκος το 'πε αυτό! Όσο αστείο κι αν φαίνεται.


Μίνι βιογραφικό Αντώνη Σαμαρά

- Γεννήθηκε το 1951 από μπαμπά μεγαλοκαρδιολόγο και διευθυντή του Ευαγγελισμού.

- Από την πλευρά του πατέρα του, είναι ανιψιός του παλιού βουλευτή Μεσσηνίας της ΕΡΕ, Γεωργίου Σαμαρά.

- Από την πλευρά της μητέρας του, είναι εγγονός του παλιού βενιζελικού βουλευτή Θεσσαλονίκης και υπουργού Αλέξανδρου Ζάννα.

- Είναι δισέγγονος της συγγραφέως Πηνελόπης Δέλτα και τρισέγγονος του Εμμανουήλ Μπενάκη.

- Η γιαγιά του, Βιργινία Ζάννα, διεκδίκησε τον τίτλο της πρώτης ελληνίδας βουλευτού.

- Αποφοίτησε το 1969 από το Κολλέγιο Αθηνών (συνιδρυτής του κολλεγίου ήταν ο Στέφανος Δέλτα, σύζυγος της Πηνελόπης Δέλτα και προγιαγιάς του).

- Μετά το Κολλέγιο Αθηνών μετέβει στο Άμχερστ της Μασαχουσέτης όπου και σπούδασε Οικονομικά και έπειτα στο Χάρβαρντ όπου και έκανε μεταπτυχιακό στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (κάπου μέσα σε αυτή την χρονική περίοδο βρίσκεται και η πολυσυζητημένη πιτσαρία και οι πίτσες που έσκιζαν).

- Το 1975 και σε ηλικία 24 ετών, επιστρέφει στην Ελλάδα από την Αμερική και γίνεται από τα ιδρυτικά μέλη της ΟΝΝΕΔ.

- Το 1977 και σε ηλικία 26 ετών εκλέγεται βουλευτής και γίνεται ο νεώτερος βουλευτής στην ιστορία του ελληνικού κοινοβουλίου.

- Παραμένει βουλευτής για 19 συνεχόμενα έτη! Από το 1977 έως το 1996.

- Από το 1996 έως το 2004 δεν κάνει τίποτα και απλά κάθεται στο σπίτι του εξαιτίας της γνωστής διένεξης με τον Μητσοτάκη που τον οδήγησε εκτός Νέας Δημοκρατίας, και αφού στις εκλογές του 1996 το κόμμα που ίδρυσε, η Πολιτική Άνοιξη, δεν κατορθώνει να μπει στη βουλή.

- Το 2004 επιστρέφει στην ΝΔ και διορίζεται ευρωβουλευτής μέχρι το 2007.

- Το 2007 ξαναεκλέγεται βουλευτής, και το 2009 γίνεται από τον Καραμανλή Υπουργός Πολιτισμού.

- Την ίδια χρονιά εγκαινιάζει το Μουσείο Ακρόπολης ως Υπουργός Πολιτισμού όπου και διορίζει σε αυτό την μισή Μεσσηνία στο γνωστό σκάνδαλο.


Ολοκληρώνοντας την ανάγνωση του βιογραφικού του "αυτοδημιούργητου" ΗΓΕΤΗ, το παρακάτω βίντεο μπορεί να θεωρηθεί και ως το κερασάκι στην τούρτα της κωμικοτραγικής κατάστασης με τα τζάκια και τους πολιτικούς ανεπάγγελτους γόνους που μας κυβερνούν, και ιδιαιτέρως αυτού του κουτσαβάκη που παριστάνει τον πρωθυπουργό και εξυπηρετεί συμφέροντα εργολάβων και τραπεζίτων.




Σχετικές Αναρτήσεις:

Αντώνης Σαμαράς: Η οδύσσεια ενός βαθιά θρησκευόμενου ηγέτη προς την πραγματοποίηση της επιθυμίας πολλών ετών

Σαμαράς, ΝΔ, ΟΝΝΕΔ, ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. 4 λέξεις που ξεχειλίζουν πολιτισμό

Δημοφιλείς Αναρτήσεις

    Παλαιότερες Αναρτήσεις